Reglement

Het volledige reglement 'Zwemschool' van de Koninklijke Vilvoordse Zwemclub Phoenix

Toegang

Elke zwemmer krijgt een lidkaart die hij altijd bij moet hebben in zijn zwemzak. Met deze lidkaart hebben wij een overzicht over wie er aanwezig is en bij problemen kunnen we de ouders op elk moment contacteren (hun gsm-nummers staan op de lidkaart).

Hygiëne

Als lid van de club, moeten er verschillende regels nageleefd worden:

  • Schoenen : Het is NIET toegelaten voor de ouders om zich tot aan de douches of het zwembad te begeven met schoenen.
  • Kleedkamers : Soms wordt er afval achtergelaten in de kleedkamers: zakdoeken, papier, enz. Je doet dit thuis ook niet.... dus ook niet in het zwembad.
  • Douche: De douches in het zwembad zijn geen tweede badkamer, je hebt geen tijd om 15 minuutjes onder de douche te blijven staan. We kunnen niet aan de deur blijven wachten tot je dan eindelijk uit de kleedkamer komt.

Aanwezigheid

Een aanwezigheid aan 75% van de zwemlessen is vereist. Bij onvoldoende aanwezigheid zal je het volgende seizoen je plaats in de zwemschool verliezen. Wij hebben een zeer lange wachtlijst…

Materiaal En Uitrusting

ZWEMBRIL

  • Bij de roze en gele groepen is een zwembril NIET toegelaten, behalve om medische redenen. Je moet zonder zwembril kunnen leren zwemmen.
  • Bij de groene grope heb je de vrije keuze.
  • Vanaf de oranje groep, ben je constant met je hoofd onder water. Het is in deze groepen noodzakelijk om een zwembril te hebben. Het is dus verplicht en de zwembril zal je zeker helpen bij sommige oefeningen.

BADMUTS

  • Je hebt bij je inschrijving een badmuts gekregen in de kleur van je groep. Het is voor je monitor gemakkelijk om je te kunnen onderscheiden van de andere kinderen. De badmuts is verplicht. Als je de badmuts kwijt bent of ze is stuk, moet je een nieuwe kopen in de webshop.