Algemeen

Vanaf 3 jaar tot en met 8 jaar kunnen kinderen zich inschrijven voor onze zwemschool.

Uw kind kan lid blijven van de zwemschool tot en met 12 jaar. Daarna gaat hij automatisch over naar de competitiegroep of Recreatie. Er staat een heel team enthousiaste lesgevers klaar om de kinderen op een aangename en veilige manier te leren zwemmen. Beginnend bij watergewenning, daarna kleuterzwemmen en uiteindelijk tot de 4 zwemstijlen rugslag, crawl, schoolslag en dolfijn.

De zwemschool bestaat uit zeven verschillende niveaus
Hier vindt u de specifieke doelstellingen per zwemgroepniveau.

 1. Roos
 2. Geel
 3. Groen
 4. Oranje
 5. Blauw
 6. Rood
 7. Paars

Extra opdeling in groepen

Deze groepen hebben elk hun eigen kleur badmuts. Om een goede kwaliteit van de lessen te garanderen, is het aantal kinderen per groep beperkt. Omdat de zwemschool uit meer dan 280 leden bestaat, is er nog eens een opdeling in 6 groepen:

 1. Groep A
 2. Groep B
 3. Groep C
 4. Groep D
 5. Groep E
 6. Groep F

Evolutie van uw kind

Opdat uw kind goed kan evolueren is het belangrijk dat hij of zij regelmatig komt. We rekenen er dan ook op dat ze 2 keer per week proberen aanwezig te zijn. De aanwezigheden worden elke les opgenomen. Wanneer het kind minder dan 75% van de lessen aanwezig is, heeft de club het recht om de plaats aan een ander kind te geven. Het lidgeld wordt dan niet teruggestort.

De kinderen gaan over naar onze competitie-afdeling wanneer ze de doelstellingen van de laatste groep hebben behaald. We hebben zwemmers die op hun 8 jaar naar de competitie overgaan. De leeftijd maakt dus niets uit, maar hoe jonger een kind begint, hoe gemakkelijker hij het zal hebben om te evolueren.


TERUG NAAR OVERZICHT ZWEMSCHOOL